Hur fungerar en VPN-tunnel?

För att förstå hur här är det 4 bästa vpn tjänsterna faktiskt fungerar och hur de håller din information säker måste vi ta en titt på datainkapsling och kryptering. Dessa två går hand i hand, och de är anledningarna till att din surfning är säker i en VPN-tunnel.

Inkapsling

Datainkapsling gör dina data osynliga och omöjligatt upptäcka när du surfar. I grund och botten är ditt internetdatapaket skyddat inuti ett annat paket, som är vpn-tunnelns yttre struktur.

De 10 bästa VPN-tjänsterna 2022 | VPNS.se

Tänk på hela processen så här: inkapsling är ungefär som att sätta ditt brev i ett kuvert och försegla den. Ingen kommer att kunna läsa vad du har skrivit förutom den person du har skickat brevet till.

Kryptering

Datakryptering är det som håller dina data inne i tunneln och gör den oläslig för alla utom den avsedda mottagaren. Det räcker inte att bara ha en tunnel, det är också viktigt för dig att hålla informationen går genom tunneln så säker som möjligt.

Datakryptering är som processen att skriva ditt brev på det språk som bara talas av mottagaren, så det är inte läsbart om den fångas upp på något sätt via https://VPNS.se.

Allt som allt går inkapsling och kryptering hand i hand, och när de arbetar tillsammans är en VPN-tunnel så säker som den kan vara.